top of page
Reviews: Tekst

ERVARINGEN VAN KLANTEN

IMG-20240307-WA0000_edited.jpg

Zeer tevreden! Ik had de hulp - 3 afspraken - ingeschakeld bij Natasja voor onze angstige hond. Natasja luistert goed, heeft een prettige rust over haar heen en ze heeft ons hele fijne adviezen gegeven: ze kijkt goed naar het karakter van de hond en heeft een positieve en rustige benadering. We hebben onze hond deels weer terug en we weten nu ook beter waar we haar goed bij kunnen helpen/hoe we haar kunnen trainen (stap voor stap).

Barbet Abbey & Carmen

IMG-20240617-WA0014.jpg

Hele fijne benadering hoe je je hond goed dingen kan aanleren. Natasja vind het ook belangrijk dat je het snapt en kan toepassen. En is erg begaan met jou en je hond. Een aanrader.

Golden retriever Dodge & Dave en Charlotte

IMG-20230922-WA0000_edited.jpg

Wat zijn wij altijd fijn geholpen!


Via een adoptie site werden wij baasjes van een super leuke, lieve, slimme hond Juul.
Echter bleek al snel dat Juul meer had meegemaakt dan dat vooraf bekend was. Ze was mishandeld en zette haar angst om in agressie en hield visite buiten de deur.

We werden doorverwezen naar Natasja. Wat een onwijs fijne start door middel van een goede vragenlijst, snel contact via whatsapp en (op normale tijden) bereikbaar voor vragen. Dit hebben we altijd gewaardeerd!

Natasja is naar ons gekomen en we hebben samen gewandeld (waar ook extra tips kwamen) om vervolgens samen naar binnen te gaan. Dit was spannend, maar ging heel goed. Onze ogen werden geopend en we konden starten met een plan.

Het plan werkte en langzaamaan konden we weer visite ontvangen. Tussendoor bleef Natasja betrokken en belde of appte spontaan om te vragen hoe het ging.

Natasja, we hebben je hulp ontzettend gewaardeerd en bedankt voor alle moeite!

Griekse kruising Juul en Sabine & Luuk

gedragstherapie voor honden.jpeg


Een half jaar na het overlijden van onze hond Tommy zijn we in contact gekomen met de stichting Zino. We wilden eigenlijk wel weer een nieuw maatje hebben.
Na een paar maanden hadden ze een match , een Friese Stabij woonachtig in Schagen. Na een eerste kennismakings bezoek, hebben wij op 14 maart 2021 Bo in Schagen opgehaald.
De overgang voor Bo verliep met ups en downs, hij moest heel erg wennen aan zijn nieuwe omgeving. Hij was gewend om dagelijks achter zijn bal aan te rennen op een strandje en hier ging hij direct een grote wandeling in het bos maken (waar wij ook niet goed aan hebben gedaan). We hadden ons een beetje ingelezen in het gedrag van de Friese Stabij, en hij had alle trekken van een Stabij. Dat houdt in angst voor van alles en nog wat en blaffen tegen alles.
Met dat laatste konden wij moeilijk dealen en vielen dan ook wel eens naar hem uit.


Uiteindelijk hebben we een half jaar geleden besloten om professionele hulp in te schakelen.
We stonden een beetje sceptisch tegenover gedragstherapie, aangezien we met onze vorige hond geen beste ervaringen hebben gehad.
Toch zijn we op internet gaan zoeken en kwamen bij Natasja van Buddy-Dogs terecht. Bij onze eerste afspraak voelde het gelijk goed en hadden we er vertrouwen in dat het goed zou komen. Ze nam de tijd, zowel voor Bo als voor ons. Ze gaf ons de tools hoe wij om moeten gaan met het blaffen van Bo. Het was voor ons wel even wennen dat we tijdens de wandelingen met Bo meer de aandacht op hem moesten richten, in plaats van hem zijn gangetje te laten gaan. Het uiteindelijke resultaat van het gedragstherapietraject is dat Natasja niet alleen Bo heeft geholpen, maar ze heeft onze ogen geopend hoe wij met Bo om moeten gaan.

Sinds die tijd gaat het een stuk beter, niet dat Bo nooit meer blaft of nooit meer angstig is (om de angst te verminderen geven we hem nu ook Zylkene capsules) maar we weten nu hoe wij er mee om moeten gaan.

Friese stabij Bo van Leo

hond gedragsbegeleiding arnhem_edited.jpg

'Wij hadden met onze bijna 1 jarige labrador pup echt problemen als wij 's avonds rustig op de bank wilde zitten. Hij bleef om aandacht vragen en ging blaffen en bijten als hij die aandacht niet kreeg. Ook luisterde hij slecht en wou niet komen als hij met andere honden aan het spelen was. Wij hadden vanalles geprobeerd toen we besloten hulp te zoeken. Al na de 1e keer dat Natasja was geweest ging het stukken beter. Na 3x was het probleem helemaal opgelost. Natasja leert op een diervriendelijke manier de hond manieren bij. Ze neemt uitgebreid de tijd en je mag tussendoor altijd met vragen bij haar aankloppen. Je kan merken dat zij jarenlange ervaring heeft en een echte dierenkenner en dierenvriend is.'

Labrador Bowdi van Mariska van Essen

Jack Russells gedragstherapie buddy-dogs_edited.jpg

'Wij hadden problemen met onze Chuckie (jack russell van 6 jaar) en onze Yuki (puppy jack russell). Pup Yuki probeerde toenadering te zoeken en wilde heel graag spelen. Maar Chuckie gromde regelmatig en viel af en toe uit naar de pup. Na een bezoek van Natasja hebben we geleerd dat Chuckie op dat moment aangeeft dat hij ruimte nodig heeft. Wij begrijpen Chuck nu beter en respecteren zijn behoefte aan rust. Daardoor gaat het nu stukken beter tussen die twee en zijn er geen uitvallen meer geweest!

Dankjewel Natasja!'

Jack russels Chuckie en Yuki van Robert & Marja Meijer

gedragstherapie angstige hond Buddy-Dogs_edited.jpg

'Wij zijn blij dat we Buddy-Dogs benaderd hebben. We hebben een erg reactieve hond in huis gehaald en ondanks dat we al best veel dingen "wisten" heeft Natasja ons een hoop nuttige tips kunnen geven waar we nu nog steeds profijt van hebben. De eerste kennismaking was bij ons thuis. Groot voordeel is dat de hond dan in haar eigen omgeving is. Hier is bij Natasja een goed beeld ontstaan en kon ze ons goed adviseren. Latere sessies hebben we allemaal op buitenlocaties gedaan. Ook hier weer goede tips en adviezen gekregen. Het is geen magische pil die je de hond geeft en alles wordt beter. Het is een traject waarbij vooral de baasjes de handvatten krijgen om de hond beter te gaan begrijpen. Na verschillende sessies zijn wij zelf verder gegaan met de tips. In middels hebben we zelf ook wat ervaringen opgedaan en sommige tips die eerder goed leken te werken hebben nu iets minder effect. Neemt niet weg dat de basis wel is gelegd tijdens onze "trainings"sessies .

Erg bedankt voor de inzichten in onze hond. Wij begrijpen haar nu een stuk beter en elke dag gaan we weer een stapje vooruit.'

Roemeense kruising Djerba van Harald & Mireille

teckel verlatingsangst buddy-dogs_edited.jpg

'Halloo Review lezers,

De vervelende situatie werd werkelijkheid, 1 van onze 2 teckels overleed, we zijn beide werkende en na altijd hondjes gehad te hebben kwamen we nu voor de uitdaging te staan genoemd "verlatingsangst". 

Veel Google en bellen, mailen en appen. Maar er was er 1 die echt aansprak en dat was Natasja. Vele gesprekken volgden waarin zeker het welzijn en plezier van onze hond centraal stond. 

Zo leerden vooral wij omgaan met haar stress situatie en alle rand zaken eromheen, dit in duidelijke Jip en Janneke taal zou ik het maar noemen. Je begint je hond echt te leren kennen vanuit zijn/haar ogen.

Ook is ze tijdens, en zelfs ook nog na de behandeling gewoon bereikbaar voor vragen en adviezen.

Ik kan gerust stellen dat zonder Natasja wij zeer zeker ten einde raad waren, het is dus niet alleen de hond die ze heeft geholpen maar ons ook.

We kunnen alleen maar vol lof spreken en vooral Natasja aanbevelen.'

Liefs teckel Dushi en kater Dikkie Dik

Teckel Dushi van René & Kayleigh

Australische herder Koda Buddy-Dogs_edited.jpg

"Professionele hondgedragsdeskunige! Onze hond zat niet lekker in zijn vel en we wisten niet meer wat we hieraan konden doen. We hebben de hulp van Natasja ingeschakeld en zijn erachter gekomen dat hij overprikkeld en erg angstig was naar andere honden toe. Ze heeft ons bruikbare tips gegeven om hiermee om te gaan en waar dit gedrag nou vandaan komt. De aandacht voor ons is weer terug tijdens het wandelen en we weten wanneer en hoe we ongewenst gedrag kunnen voorkomen en behandelen."

"Natasja is deskundig en werkt gestructureerd. Daarnaast is ze ook altijd via WhatsApp bereikbaar, erg prettig! Kortom; aanrader als je een goede hondendeskundige zoekt!"

Australische herder Koda van Jesse & Aaf

Dwergteckel gedragstherapie Buddy-Dogs.jpg

'Wij hebben drie dwergteckels. Noubi, de jongste van 2 jaar oud, vertoonde in toenemende mate agressieve reacties naar de andere twee en soms zelfs naar ons. Ook was hij angstig en ging hij niet graag naar buiten. Wij wisten niet goed hoe hier mee om te gaan.

Natasja heeft ons d.m.v drie uitgebreide sessies en analyses via filmpjes en haar eigen observaties heel goed geadviseerd. Ook het feit dat ze tussen sessies door heel betrokken bleef via app en telefoon zorgde voor een hele fijne ervaring. Nu weten we hoe we het agressieve gedrag redelijk eenvoudig kunnen voorkomen en hoe we adequaat kunnen reageren. Het gedrag van Noubi is inmiddels sterk verbeterd, hij zit beter in zijn vel en kent duidelijk zijn plaats en is minder vaak angstig. Wij zijn dus super blij en heel tevreden met de hulp die Natasja ons geboden heeft.'


Nadia & Mario

Dwergteckel Noubi van Mario & Nadia

Blindengeleidehond Buddy-Dogs_edited.jpg

'Mijn hond Jax is mijn blindengeleidehond. Natasja weet veel van poedels. Ze kan heel goed observeren. Ze ziet bijvoorbeeld wanneer mijn hond gespannen is en benoemd dit ook aan mij.
Ze legt duidelijk uit wat ze ziet, zoals de gemoedstoestand van Jax en onze wisselwerking.
Ze zegt eerlijk wat niet trainbaar is bij je hond. Ze gaf bij mijn hond aan dat hij niet geschikt is voor dierentuinen vanwege het jachtinstinct van mijn hond.
Ze communiceert erg duidelijk en is geduldig.'

Hulphond goldendoodle Jax van Mariecke Janssen

buddy dogs gedragstherapie_edited.jpg

'Mickey, een Chihuahua, kwam ruim een jaar geleden bij ons met weinig sociale vaardigheid. Natasja heeft hem weer goed sociaal gemaakt. Hij loopt beter aan de lijn en kan beter omgaan met andere mensen en honden.

Daarna hebben we een pup Coco (Jack Russel) genomen. Zij is erg dominant en druk, ze probeert Mickey te overheersen. Natasja begeleid ons zeer professioneel en betrokken en geeft de juiste adviezen, en is altijd goed bereikbaar. We zijn zeer blij met haar. Als je een goede hondengedragsdeskundige zoekt, kan ik haar zeer zeker aanbevelen'.

Chihuahua Mickey & jack russell Coco van Johan & Alexandra Geurds

Gedragstherapie buddy-dogs kroatische herder_edited.jpg

"Dankzij Natasja leer ik mijn eigen hond veel beter kennen en inspelen op haar behoefte. Ik heb Natasja gevraagd om ons te helpen met de angst voor de auto die mijn hond ervaart, maar tijdens de gedragstherapie heb ik geleerd dat het veelomvattend is. We pakken de probleem van de autoangst gericht aan, maar ik leer mij hond lezen in allerlei situaties. De begeleiding van Natasja is superfijn, ze heeft een gevoel voor zowel mens als hond. Ze reageert supersnel op vragen, waardoor je als baasje gelijk dingen kunt toepassen. Ik vond het ook heel mooi te zien hoe mijn hond op haar reageert. Al met al een hele fijne samenwerking!"

Kroatische herder Freya

Kruising Tyler.jpg

"Wij kunnen onze hond beter lezen en begrijpen hem beter. En daardoor luistert hij beter. Hij is ons gaan vertrouwen. Dit is echt een goede investering voor jezelf en je hond."

Bulgaarse mix Tyler van Ellie & Rob Sorensen

Luna Roemeense Kruising gedragsbegeleiding Buddy-Dogs_edited_edited_edited.jpg

"Luna, mijn hond uit Roemenië heeft een mishandelingsverleden. Een eerdere training had ons al veel gebracht maar ik was benieuwd of ik haar nog beter kan begeleiden bij haar angsten en triggers dan ik nu al doe. De vragenlijst die ik vooraf toegestuurd heb gekregen om hulpvraag en gedrag te omschrijven was al heel helpend. Natasja is bij ons thuis geweest, heeft gezien hoe het nu gaat en aanvullende informatie en tips gegeven. Het bezoek heeft mij bevestigd in wat ik inmiddels al geleerd had over mijn hond met "rugzak", wat we al goed doen, waar nog winst te halen is en waar haar triggers haar mate van vrijheid bepalen en beperken. Het heeft mij nog weer sterker gemaakt in hoe ik de juiste baas voor Luna kan zijn."

Roemeense kruising Luna van Tiny Visscher

Teckel Buddy-Dogs_edited.jpg

"Ze is helder en duidelijk in haar uitleg maar respecteert ook de mening vd eigenaren wat ik erg belangrijk vind. Prettige samenwerking en een vriendelijke persoonlijkheid met verstand van zaken."

Teckel Bennie van Rachel & Iwan

Review buddy-dogs golden tommie (1)_edited.jpg

"Tommie, kruising labrador-golden retriever, nu bijna 1 jaar oud had hulp nodig. Natascha van de Wiel kwam ons helpen, is 4x bij ons geweest om gedragsverandering te bewerkstelligen.

Aandachtspunten:
* vrouwtje van Tommie niet omver trekken

* rustiger worden (was enthousiast
blij ei)
* luisteren als hij wordt geroepen.

Alle aspecten zijn enorm verbeterd dankzij de goede hulp en adviezen van Natascha.
Tommie trekt niet meer aan de lijn als hij wordt uitgelaten, hij is veel rustiger geworden (vindt het fijn om in de bench te slapen 💤 ), komt gezellig bij je zitten/liggen, luistert redelijk als hij wordt geroepen , speelt graag met andere honden

We zijn heel content met de professionele hulp die we hebben gekregen!
Dankjewel Natascha!"

Labrador-Golden retriever kruising Tommie van Jan & Mariette Kastelijn

Labradoodle Milo gedragsbegeleiding Buddy-Dogs_edited.jpg

"Het was heel fijn om met Natasja samen te werken. Duidelijke feedback en heb echt gemerkt dat mijn hond Milo vooruit is gegaan qua gedrag. Ze wist eigenlijk vrijwel direct waar het 'probleem' zat. De communicatie was fijn en ze is heel begripvol en aardig."

Labradoodle Milo van Naomi van Gent

grote poedel Louis klantreview buddy-dogs_edited.jpg

"Louis kwam bij mij om als hulphond te gaan helpen met ADL en signalering van overprikkeling. We hadden echter een onverwacht moeizame start want Louis bleek ziek. Hij was niet geïnteresseerd in eten en ontwikkelde door zijn gevoel van kwetsbaarheid, angst en bijkomende gedragsproblemen. Toen de trainster ook nog eens afhaakte zaten we echt even op een dieptepunt maar Natasja heeft ons er razendsnel uitgetrokken en ons een weg laten zien op Louis' eigen tempo en vanuit vooral heel veel enthousiasme en positieve beloning.


Samen met Natasja hebben wij rust gevonden in de training en het dagelijkse leven en is Louis nu goed op weg richting een leven als goed luisterende helpende ipv hulpbehoevende hond. En dat alles vanuit spel en plezier. Natasja heeft mij het vertrouwen gegeven dat dit goed kon komen, ik zelf soms strenger mocht zijn ondanks zijn 'ziekigheid' en dat wij als team dit samen kunnen. 

Natasja werkt ook richting eigenaar heel fijn vanuit motivatie en positieve stimulans en biedt precies de steun die we nodig hebben op het juiste moment. Niet meer en niet minder. Ze is flexibel in haar werkwijze en het vinden van oplossingen en neemt in advies ook heel fijn de mogelijkheden van hond en eigenaar mee. Elk team is anders en dat is een prettig uitgangspunt."

Grote poedel Louis van Anne Kingma

buddy-dogs gedragstherapie boomers_edited.jpg

"Natasja is vriendelijk en betrokken.
Ze denkt "out of the box" met je mee.
Geeft goede, bruikbare tips."

Boomers Lotje & Roos & labradoodle Lexie van Familie Schaart

buddy-dogs gedragstherapie hond met angst.jpg

"Wij hebben Natasja gevraagd omdat we tegen een aantal dingen aanliepen met onze hond Myra. Myra is nogal angstig en dat gaf veel problemen. Natasja is langs geweest en wist het vertrouwen van onze hond snel te winnen. Natasja had veel aandacht voor ons verhaal zonder oordeel, en kwam met hele praktische bruikbare tips, die we daarna samen geoefend hebben. We hebben ondertussen filmpjes gemaakt zodat we die terug kunnen kijken als we het niet meer weten. Ook is het heel prettig dat je haar mag mailen of bellen als het daarna niet lukt of je hebt vragen. Ik kan Natasja zeker aanraden! En het gaat gelukkig al een stuk beter met ons hondje."

Roemeense kruising Myra van Marjon & René

Buddy-Dogs gedragsbegeleiding Golden Retriever.jpg

"Geweldige verandering bij onze Golden retriever. We hebben na de trainingen van Buddy Dogs echt een andere hond!"

Golden retriever Guus van familie Rozenhart

IMG-20220604-WA0016_edited.jpg

"Wij hebben Natasja gevraagd om te helpen bij de opvoeding van onze labradoodle Moos. We liepen tegen veel ‘ongewenst’ gedrag aan en voornamelijk veel onrust bij onze hond wat voor niemand prettig was. Natasja heeft met haar kennis, rustige uitstraling en volle ‘doos’ met tips en trucs ervoor gezorgd dat wij de juiste handvaten en inzichten hebben gekregen om onze hond beter te begrijpen en hem te geven wat nodig is. We zijn onwijs tevreden en ze heeft ons enorm goed geholpen met Moos beter te begrijpen en hem daardoor te bieden wat hij nodig heeft. Zonder Natasja was het ons niet gelukt en we zijn haar onwijs dankbaar. Wij gaan verder om Moos te laten opgroeien tot een tevreden volwassen hond dat in balans is. Zo kunnen wij nog heel veel knuffelen, plezier hebben en heel lang genieten van elkaar.
Mega aanrader!! Eerlijke, duidelijke, oprechte, geduldige en vriendelijke vrouw."

Labradoodle Moos van Esmay Steur

review klant Buddy-Dogs_edited_edited.jpg

"Ik zat letterlijk met mijn handen in het haar én met mijn vingers in mijn oren. Mijn 9 maanden oude, lichtelijk neurotische Maltipoo Seppe blafte heel veel in huis. Van dat ongewenste gedrag wilde ik af. Ik probeerde van alles, maar werkelijk niets hielp. Ik werd er echt zo gek van dat ik zelfs overwoog hem weg te doen. Maar gelukkig was daar Natasja. Zij gaf mij inzicht in het ontstaan van zijn gedrag en ik leerde hoe Seppe zich voelde. Natasja luisterde, observeerde Seppe in zijn eigen omgeving en gaf trainingstips. Met haar hulp maakte ik nieuwe ‘afspraken’ met mijn hond. Ik leerde Seppe begrijpen en hij mij. Seppe wordt een steeds evenwichtiger hond en heeft veel meer zelfvertrouwen. Ook mijn kinderen van 11 en 12 betrok ze in het proces. Dat vond ik enorm waardevol. Natasja was mijn redder in nood. En niet onbelangrijk, ze is een ontzettend prettig persoon om mee te werken. Enthousiasme, betrokkenheid en liefde voor honden kenmerken haar. Ik had echt het gevoel dat ik gesteund werd. Wij zijn weer dolgelukkig met Seppe. Dank je wel!"

Maltipoo Seppe van Sasja Gerritsen

buddy-dogs review recensie hulphond en zijn mens.jpg

"Natasja heeft mij geholpen met de aankoop van een hulphond pup. Ik heb een hulphond nodig omdat ik PTSS en een angststoornis heb. Toen mijn pup 6 weken was heeft ze gekeurd op geschiktheid. Verder heeft ze mij begeleid om hem te trainen als hulphond. 

Toen hij begon te puberen kreeg ik wat 'problemen' met hem, hij luisterde slecht en was erg druk. Natasja is toen bij mij thuis geweest en heeft mij in laten zien wat ik anders moest doen. Met wat hulp en trainingen waren mijn hond en ik binnen no time weer een team! Af en toe videobellen was erg handig vanwege de afstand. Inmiddels is Second een super hulphond voor mij. En met af en toe nog wat hulp van Natasja leren wij elke keer weer verder. Natasja is rustig, maar vooral erg duidelijk. Haar manier van communiceren met honden is erg bijzonder. Haar begeleiding is positief en in razend snel tempo zie je jezelf en je hond compleet veranderen. Kortom: trainen met Natasja is echt een aanrader!"

Hulphond labradoodle Second van Aurora van der Meer-Molter

Buddy-Dogs klantervaring review teckel Pax.jpg

"Pax is een blaffer bij alles wat er rondom het huis voorbijkomt en wanneer de bel gaat. Hij is angstig, kwam bij ons eind juli 2020, 8 weken oud en heel bijterig. Door corona heeft hij weinig vreemden gezien en is daarom bang als er mensen binnenkomen en blijft dan blaffen. Pax is overstresst, ook buiten bij het uitlaten. Hoewel hij voor ons en bekenden een schatje is, is het blaffen niet te doen. Natasja is naar ons toegekomen in Meppel. Zij heeft ons uitgelegd hoe met Pax om te gaan en hoe zijn stresslevel naar beneden te brengen. Niet alleen zijn stresslevel maar ook dat van ons. Hele goede uitleg en sympathiek. Ter zake en kundig. We zijn aan de slag gegaan en houden contact met haar. Top."

Teckel Pax

Buddy-Dogs klantervaring recensie malamut Frey_edited_edited.jpg

"Natasja is bij ons thuis geweest om ons tips te geven over onze herplaatser Frey. Voor het gesprek hebben we een formulier toegestuurd gekregen, zodat ze een goed beeld kon krijgen van Frey. Ze legt goed en duidelijk uit hoe wij met bepaalde situaties moesten omgaan. Ze legt uit hoe we de gedragingen moeten lezen en op welke momenten we dan moeten handelen. Ze neemt echt de tijd voor je.
Ik kan niet anders zeggen dat ik super blij ben met haar hulp."

Malamuts Frey en Nanuq van familie van den Toorn

Reviews: Recensies
bottom of page