top of page

OPLEIDING TOT THERAPIEHOND

Super relaxte hond die intens gelukkig wordt van contact met mensen

OP DIT MOMENT NEEM IK GEEN NIEUWE CLIËNTEN AAN

buddy-dogs wandelcoach hond en pup begeleiding privéles.jpg

TOETSING, OPVOEDING EN TRAINING VAN EEN THERAPIEHOND

Overweeg je jouw hond mee te nemen naar je werk in de zorg of in het (speciaal) onderwijs? Neem dan contact met mij op zodat we samen kunnen onderzoeken of je hond geschikt is en welke karaktereigenschappen en vaardigheden hij hiervoor nodig heeft. Belangrijk is dat de hond over het juiste pakketje genen beschikt en dat zijn socialisatie zo is verlopen dat hij zich comfortabel en prettig voelt in het contact met de doelgroep.


Heb je nog geen hond en overweeg je een hond aan te schaffen met dit voornemen in je achterhoofd? Ik begeleid bij pup-aankoop en coach jou en je hond tijdens de allesbepalende socialisatieperiode en opvoeding.

Mijn expertise ligt bij het voortraject en bij het coachen van jou tijdens de opvoeding en training van de therapiehond. In het voortraject gaan we je wensen en het doel van de dierondersteunde therapie in kaart brengen. Bij groen licht onderzoeken we of jouw hond past binnen de doelstelling of gaan we op zoek naar een geschikte hond. In de opvoedings- en trainingsfase coach ik jou en je hond zodat jullie een sterk en hecht team worden.


Mocht je voor je werk een licentie nodig hebben dan verwijs ik door naar een geaccrediteerde AAI opleiding (Animal Assisted Interventions). Zie het AKR  (AAI kwaliteitsregister) met geaccrediteerde opleidingen.

Voor meer informatie over het Animal Assisted Interventions werkveld zie Zaak op Poten & Co.

Therapiehond: Diensten
bottom of page